11-06-08

Donderdag 13 september 2007

  Mama heeft wel weer eens gevloekt dat ze Lennert moet ‘meesleuren' naar de radioloog, maar na Erline afgezet te hebben zitten we in de wachtzaal bij de radioloog. Als het aan ons is voor de echo ben ik superflink en laat naar mijn buikje kijken. Plots zegt de dokter tegen mama: mevrouw daar zit iets in de buikholte, iets dat ik niet ken, u moet daar direct een scan van laten maken. Slik!  Nog eens slik!  Mama vraagt of ze zich ongerust moet maken en de dokter zegt dat hij het niet weet, maar dat we naar de huisdokter moeten gaan om zo snel mogelijk een scan te laten regelen. Nog even onder de rx en dan wachten op de beelden. In de wachtzaal doet mama raar, ze huilt stilletjes! Een mevrouw die ook zit te wachten begint met ons Lennertje boeken te lezen.  Ik zit op mama's schoot...

  Na het lange wachten op de beelden belt mama in de auto direct naar papa: je moet naar huis komen, er is iets met ons Amelie! Papa zit in Sint-Niklaas en laat weten dat hij zo snel mogelijk komt! We rijden naar oma en opa want die wonen vlak bij de radioloog en daar belt mama naar onze dokter. Die heeft al telefoon gehad van de radioloog en heeft al alle ziekenhuizen in de buurt opgebeld voor een scan. In Sint-Augustinus willen ze op ons wachten als we er voor de middag kunnen zijn. Mama rijdt naar onze dokter voor het voorschrift, oma en opa brengen mij naar huis, waar papa ondertussen al aangekomen is en ons opwacht. Hup naar Wilrijk! We worden daar onmiddellijk doorgestuurd naar de juiste dienst, ze wisten dat we op komst waren.

  Ik moet drie bekers drinken met water waarin iets opgelost is, helemaal niet lekker! Anderhalve beker drink ik leeg, de verpleger zegt al chance dat het genoeg is. Nog wat wachten en dan mag ik onder ‘het machieneke'.  Mama doet zo'n dikke schort aan en blijft bij mij.  Weer ben ik superflink en lig muisstil.  Ik kan zelfs mijn adem al goed inhouden als het moet! Na het onderzoek mogen we naar huis, de dokter zal tegen drie uur de resultaten doorbellen naar onze dokter, we moeten dan maar eens bellen. Dit worden de eerste lange uren van wachten. Om drie uur rijdt onze dokter onze oprit op. Papa en mama weten dat dit geen goed nieuws is... Hij vertelt ons dat er een vrij groot gezwel in de buikholte zit en raadt ons aan direct naar Leuven te gaan.

  Slik, Leuven, slik,...  mama en papa kennen Leuven alleen maar van ‘heel erge gevallen'. Onze dokter stelt voor om persoonlijk contact op te nemen met de kinderprofessor van Leuven zodat we zo snel mogelijk daar terechtkunnen. Even telefoontje en...  morgenvroeg nuchter binnenkomen in Gasthuisberg. Papa en mama zijn  totaal overstuur!  De nodige telefoontjes naar de familie, iedereen schrikt enorm! Oma en opa gaan Erline van school halen, we zullen ze dan straks daar oppikken, samen met Lennert. Nog snel mijn school verwittigen en mama's en papa's werk. Dan rijden we met ons drietjes naar de speelgoedwinkel, ik krijg een nieuwe knuffel om mee te nemen naar het ziekenhuis, het is een Bumba geworden (Lennert natuurlijk keijaloers!!!)

  Lennert en Erline blijven bij oma en opa slapen deze nacht en ik ben verschrikkelijk boos omdat ik daar niet mag blijven. Die avond als ik al in mijn bedje lig komt tante Nancy van nonkel Rudi nog langs om even naar het verhaal van mama en papa te luisteren. Ontelbaar veel telefoontjes worden er gedaan, niemand weet wat zeggen, niemand weet wat denken...

 

15:33 Gepost door Amelie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.