12-06-08

Donderdag 25 oktober 2007

  Eerst nog even naar school, er worden foto's genomen voor de kalender en de fotomadam doet speciaal eerst onze klas zodat ik zeker mee op de kalender sta!!!  Tof hé!!!  Zo'n lieve mensen allemaal!!! Om kwart voor 10 komen papa en mama mij halen en rijden we naar ons ‘groot ziekenhuis'.  Pfffff, ver rijden ze!!!!  Ik zaag onderweg de oren van papa en mama hun hoofd. Na een uurtje rijden komen we goed op tijd aan, eerst rustig inschrijven en dan naar de dagzaal. En dan...  een heel onprettige verrassing: ik moet een prikker krijgen (weet je nog, zoiets in mijn arm met een naald).  Ik ben heel boos op papa en mama want ze hadden dit niet gezegd!!!!!!!!! (eigenlijk wisten die dat zelf ook niet, maar ik ben nog te klein om dit te begrijpen...) Effe wenen, maar echt heel effe maar ze!  Weer een windel mét plank rond mijn hand, zakje eraan met een grote paal op wielekes en dan kan ik terug gaan spelen met Nora. 

  Nora lag samen met ons op ‘onze gang' en heeft ook een neuroblastoom, maar erger, zij krijgt heel veel medicijntjes (chemoridders) om te vechten tegen de kwade beestjes.  Dat is wel een heel flinke ze!  Die heeft ook een prikker, in haar buikje zelfs, en weent ni, alhoewel ze nog maar zo oud is als Lennert!  Een eerste dokter komt me onderzoeken en ook onze dokter Renard komt langs.  Ze kriebelt aan mijn buik en vindt ook dat ‘het ding' precies wat veranderd is. Wauw, ik krijg een kleddervolle beker fruitsap die ik helemaal mag leegdrinken!!! Super want ik heb sinds vanmorgen niks meer gekregen!!!! (hierin zit de contrastvloeistof verstopt voor de scan, maar dat weet ik niet, knap gezien van de verplegers om mij zo te foppen, want vieze drankjes vind ik echt ni leuk!!!) Dan komen ze ons halen voor onder het machien, weer wat spuiten, maar die doen geen pijn want ze steken ze in mijn prikker en dus voel ik er niks van.  Mama krijgt weer zo'n chique jas aan (een purpere!!!) en ik lig weer mega-flink stil!!! Ook mijn adem inhouden lukt weer keigoed!

  Als we terug zijn op dagzaal zeggen ze dat we moeten wachten op de dokter voor we naar huis mogen, ze halen het zakje van mijn prikker, zetten er een stoppeke op en dan kunnen we frietjes gaan eten in de cafetaria.  Smikkel smikkel!!! Nog maar wat gaan spelen met Nora op de dagzaal en wachten op de dokter tot kwart over vier!  Ze heeft heel snel op het tv-ke van het machien gekeken en het zag er goed uit, we mogen naar huis!  (Als de tumor te hard gegroeid was, dan had ik moeten blijven, al chance niet want we hadden niks bij!) Prikker eruit, ik mag daarvoor achter het bureau van de verplegers komen en mag uit de schatkist een cadeautje kiezen... (een schildpad, geen echte hé, een pluchen) en dan floep in de auto en naar Viersel. Ni te veel file onderweg, maar daar merk ik niks van, ik slaap als een roosje!

  Als ik wakker word voor de deur, dan zie ik dat ik een Dora-ballon gekregen heb, hei!  Papa en mama kunnen dus toch toveren!!! Moet ik onthouden!!! Nonkel Kris en tante Anja zijn bij ons komen passen op Lennert en Erline en vertrekken als we aankomen, ah ja, het is al kei laat nu! Dinsdag zullen de dokters met elkaar praten over mijn buikje en dan zullen ze ons opbellen met resultaten.

09:27 Gepost door Amelie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.