12-06-08

Maandag 25 februari 2008

  Controletijd!

Gisterenavond zijn Lennert en Erline bij oma en opa gebleven (het was daar feest want opa was jarig geweest), Erline heel ziek: hoge koorts en hoofdpijn en buikpijn! Dus ikke, klein profiteurke: bij mama in bed en papa in mijn  beddeke! Om kwart voor 7 floep uit bed en een kwartiertje later stonden we alweer in de file richting Gasthuisberg! Ietske voor negen uur komen we in de inkomhal, amai, wat een volk bij de inschrijvingen! Maar ons mama weet een oplossing! Er staan zo van die computers om jezelf in te schrijven, hup, kaart erin, blad eruit en we weten waar we eerst moeten zijn!

  Eerst: paarse pijl -1. Dat is hier toch een groot ziekenhuis, amai!  Lange weg door de gangen (sebiet komen we Yves Leterme nog tegen!)  en dan komen we in de kelder terecht tussen de voorraad lakens, dekens, bedden,... Wat een rare plek!  Eerst denkt ons papa al dat we ni juist zijn, maar na het nodige wachten komt de dokter er aan!  Prof. Casteels, oftamologe (chique woord voor oogarts)! Eerst eens nakijken of ik wel goed kan zien: Van een blaadje aflezen of de dokter een vierkant (voor mij vierhoek), een driehoek of een cirkel (voor mij een rol) aanduidt. Prima!!! Ik zie heel goed. Dan doen ze drupjes in mijn ogen die ervoor zorgen dat mijn pupillen heel wijd open gaan en dan kunnen ze goed in mijn oogjes kijken. Terug in de wachtzaal effe wachten en na nog wat testen is dit het resultaat:

  Ik zie 'pseudo-scheel'.  Dat wil zeggen dat er een babyplooike is aan mijn oog dat niet weggegroeid is en daardoor lijkt het alsof ik scheel zie, maar dat is dus niet! Ik heb nu wel meer kans om later echt scheel te gaan zien, en daarom moet ik elk jaar terug op controle komen om mijn oogjes te laten nakijken. Als het dat maar is!!!  Ik moet hier toch dikwijls genoeg zijn, dan kan da in ene keer mee door!

Dan lopen lopen naar de echo, daar is het direct aan ons, twee dokters die naar mijn buik-tv komen kijken, deze keer niet zo lang, ze zijn nogal redelijk snel tevreden en dus mogen we naar de dokter! Daar moeten we wel hééééél lang wachten!  Amai, zo veel zieke kindjes, da is ni zo goe hé! We gaan nog eerst een limonade drinken in de cafetaria en eens horen hoe het met mijn grote zus is! Die heeft maag-darm-infectie, da is dus afzien!

  Goh amai, zo lang wachten, ik speel wat in de huisjes en op de schuif-af en geef elektriek door aan papa! hihihihihi! Eindelijk mogen we bij de dokter binnen.  Alles was goed op buik-tv! Amai, da is goe hé, da is de eerste keer! Nog effe hallo-dikke-buik doen en dan vraagt de dokter hoe het met mij is! Goe dus, buiten dat ik wel dikwijls pijn heb, gaat alles prima! En dan zegt de dokter: AMELIEKE? GIJ ZIJT NU AL EEN GROOT MEISJE? GE MOET UW TUTJE IN UW BED LATEN!!! Oei, die weet da da ik nog zo veel tut!!! En dan zegt ze ook nog dit: AMELIEKE? GE MOET TWEE KEER NAAR SCHOOL GAAN!!!  ZO'N GROTE, FLINKE MEID! Da ga ik toch nog eens met mama en papa bespreken ze!!! (de compromis is: tut in bed vanaf ik vier jaar ben en de dagen dat mama thuis is twee keer naar school!) En zo mogen we het groot ziekenhuis eens een keer zonder boe of ba verlaten en komen we op 29 mei terug! xxx

09:59 Gepost door Amelie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.