13-09-08

één jaar later...

Dag allemaal,
Ja, ja, het is vandaag al één jaar geleden dat ze die tumor in mijn buikje ontdekt hebben!
En geloof me, het is een heel bizar jaar geweest met veel ups en downs, veel kommer en kwel, maar ook wel veel mooie momenten...
Ongelooflijk hoeveel mensen er aan mij denken, met mij inzitten, willen helpen, steunen...
Dank je wel daarvoor!  Dikke dikke kussen en knuffels voor jullie allemaal als bedankje...

Ik heb héél groot nieuws op deze speciale dag!
Donderdag ben ik met ons mama naar GHB geweest voor een transit-onderzoek.
Dat was niet zo leuk ze, ik heb tot 12 uur niks mogen eten!!!  Alleen zo een supervies papje moeten drinken en dan om het half uur onder het machieneke, zo'n vier keer!
Een prik was er ook weer bij, deze keer heb ik mama haar vingers plat geknepen hihihihi maar niks niks niks geweend.  Da zijn goei prikverpleegsters ze op dagzaal!
Vrijdag was dan een heel belangrijke dag!  Om 11 uur zijn we met prof De Wever gaan praten.  Dit is de chirurg die mij vorig jaar geopereerd heeft voor een biopsie, we hadden hem nog nooit in 't echt gezien.
Zal ik het maar aan mama overlaten om een 'grote-mensen-uitleg' te doen?

Aan de bloedwaarden van Amelie is te zien dat de afvoerkanalen van lever en pancreas gekneld worden door de tumor.  Daardoor komen en er spijsverteringsstoffen in haar bloed en dit is best gevaarlijk!  Het verklaart ook haar toename van pijnen de laatste tijd.
Dit is voor de prof een argument om toch te opereren...
Een tweede argument is dat het soort tumor dat Amelie heeft normaal niet zo groot wordt en niet meer groeit.  Vandaar hun afwachtende houding, ze hadden gehoopt dat hij in grootte ging afnemen, dit is typisch voor zo'n tumor, weggaan doet die niet maar wel afnemen.  Het is dus zeer uitzonderlijk dat hij blijft groeien zoals bij Amelie.  Hier hebben ze geen verklaring voor...
Na het heel grondig bekijken van de beelden is hij ervan overtuigd dat hij een groot stuk kan wegsnijden zonder schade aan te brengen...
Het is een heel delicate operatie, hij zal mm per mm snijden want veel lymfeklieren, zenuwbanen... lopen door de tumor.  Alles verwijderen zal niet gaan, de twee hoofdslagaders zitten er ook los door en daar moet hij toch wat uit de buurt blijven.  Hij hoopt van toch zeker zo'n 2/3 te kunnen wegnemen, het zal er allemaal van afhangen hoe gemakkelijk de massa los kan gesneden worden van alle kanalen en banen en organen...
Binnen een tweetal weken zal de operatie doorgaan, de exacte datum is nog niet gekend, de prof moest zijn planning eens grondig nakijken.
Het geeft een goed gevoel bij ons, eindelijk wordt er iets gedaan en de klachten zullen zeker afnemen.  Het stukje dat blijft zitten kan normaal gezien geen kwaad, maar dat bekijken ze dan wel weer...  Niet vooruitlopen, stap voor stap...

Dat is nogal iets hè!  Nu gaan ze weer mijn buikje opensnijden...
Ons papa vertelde me dat ze nu bij mij gaan doen wat ik vorig jaar bij juf Anja eens met de pop gedaan heb: alles wat niet thuishoort in mijn buikje eruit halen!
Je zal me dan kunnen vinden op 'onze' gang, waar we een jaar geleden ook twee weken gelogeerd hebben.
We moeten toch rekenen op zeker een week voor ik terug een beetje op mijn plooi zal zijn...
Pffffffffff, amai, dat zal wel weer pijn gaan doen, maar als ik dan daarna minder buikpijn zal hebben, ja, dan gaan we er voor!
Dus beste vrienden, we zullen nog het één en ander te verwerken krijgen de komende weken, maar hopelijk is er dan een 'happy end' in zicht!

We hebben gisteren heel lang in de auto gezeten, want we zijn ook nog naar Gent gereden, naar dokter Laureys om eens te vragen wat zij ervan denkt.
Dat was een superlieve dokter die héél veel uitleg gaf!  Na weer heel grondig mij onderzocht te hebben en naar de foto's van mijn buikje gekeken te hebben, zei ze dat zij juist hetzelfde zouden gedaan hebben en dat ik bij prof De Wever in de beste handen ben!
Haal alvast extra kaarsjes en superduimen in huis, we zullen ze nog kunnen gebruiken...

En nu gaan we nog genieten van een druk weekendprogramma: vandaag verjaardagsfeest van Gino van de klas en morgen gaan we naar het grote feest voor Nette!!!!  Jieha!  Nette ben ik gisteren nog in Leuven tegengekomen, zij kwam nog gauw wat bloedplaatjes halen om in form te zijn op haar grote feestweekend!
Nette, Nora, we gaan daar het zeil van de tent swingen hè!Stoer

Lots of kisses,

Amelie de partymie

 

07:44 Gepost door Amelie | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Bezoek Hey Amelie,
Dan zullen we jou zeker boven eens komen bezoeken als we op controle komen.
Dat komt allemaal dik in orde.
Tot morgen bij Nette !
Dikke knuffel,
Britt

Gepost door: Britt | 13-09-08

Dag Amelie! Dat zal even op de tanden bijten worden... maar nadien minder pijn hebben: dat is een leuk vooruitzicht! Wij houdens alvast onze tien duimen klaar en hopen dat alles supervlot verloopt! Duizend kusjes en dikke knuffels!

Gepost door: toni, an, kobe, lene en mirte | 14-09-08

Hoi Amelie de partymie!!! Eindelijk een beetje actie in de zaak ipv altijd maar wachten en pijn hebben. Als je geopereerd wordt, doet het effe goed pijn (misschien valt het wel mee als je medicamentjes tegen de pijn krijgt, da was bij mij ook zo), maar als je er nadien vanaf bent... dan kunnen we eens ne keer goe gas geven hè! Maar da gaan we straks ook al doen zenne. Mama vetelde me dat er ook een kinderdisco zal zijn. WAUW!!! Super! Ik heb een nieuw lievelingsliedje: Snuffeltje snuffeltje, mijn allerliefste knuffeltje van kabouter Smal! Ik ben er helemaal weg van.
Tot straks! Als ik je nog maar in levende lijve ga kennen, want nu is het wel al keilang geleden dat ik je gezien heb hè! Tja, die mama's moeten dan ook afspreken als wij in ons bed liggen hè. Das ni eerlijk hè, kunnen wij gewoon ni mee. Maar straks gaan we alles inhalen hè!!!

vele snuffel knuffeltjes van Nora xxx

Gepost door: NORA | 14-09-08

Hey Amelie!
Amaai seg dat zijn straffe toeren. Als het zover is ga ik zorgen dat er voor u een keisjieke tekening klaarligt om op uw kamer te hangen. Zo een met veel k3 stickers erbij!!!
Ge zult u zeker heeel goed geamuseerd hebben van t weekend met Nette en Nora. Zo kinderdisco dat doe ik ook wel graag. Zeker als er een groot podium is om op te staan. Was dat er bij jullie ook?
Ik kijk er al naar uit om je te zien als je weer terug wat beter bent. Dan kunnen we nog eens afspreken en bij ons mama 's thuis ook eens een disco organiseren. Kunnen we samen dansen Yeah!!!
Dikke kus en knuffel,
van Lena en al de baby 's en prinsessen.

Gepost door: Lena en Juul | 14-09-08

Hey Amelieke,

Wij gaan voor jou keiveel kaarsjes doen branden!

dikke duimen en een zoen!
Noah en Mathisse (uit Italië)

Gepost door: Noah en Mathisse | 15-09-08

amelieke zottemieke hey amelie!!!
amai ja dat is inderdaad ineens veel dat er gaat gebeuren!!! maar wij gaan zeker en vast veel kaarsjes branden en natuurlijk ook onze heilige Rita kaars hé want die heeft ons ook al heel goed geholpen!!!!
dikke kussen van kato en kristiaan
SMAK

Gepost door: kato en kristiaan | 15-09-08

Dag Amelie,
Ik heb jou blog met veel aandacht gelezen. Jou mama heeft dat zéér goed gedaan.
Je bent een sterke meid, ik ben trots op jou dat je zo goed meewerkt bij al die moeilijke en saaie onderzoeken. Ik weet zeker dat je ook sterk zult zijn bij de komende grote operatie. Ik denk veel aan jou.

Vele kusjes van tante Anja

Gepost door: tante Anja | 20-09-08

Ga je mee HOI AMELIEKE.
Ik ben de poetvrouw van de school waar je mama juf is,met een gedichtje wil ik jou beterschap toe wensen.

GA JE MEE

Wie gaat mee naar een sprookje
Een sprookje uit een boek
Het mooiste liefste plekje
Waarnaar ik ben op zoek

Van elfjes en van dwergen
Verstopt achter hoge bergen
En al vliegend op een arend
Worden we allemaal verwend

Zijn er nog meer mensen
Die ook hetzelfde wensen
Sluit maar aan en ga mee
Dan zoeken we de goede fee

Die gaat er zeker voor zorgen
Dat ze weg zijn nog voor morgen
Alle verdriet narigheid en pijn
De wereld zal weer vrolijk zijn

We zullen dan alleen nog dansen
Hebben weer volop alle kansen
Om zonder zorgen weer als kind
Te geloven dat de liefde wint

Gepost door: wiske | 21-09-08

De commentaren zijn gesloten.