29-07-09

Updateke

Hallo allemaal!

Omdat er zo veel mensen curieus zijn naar mij effe een klein beetje nieuws.
Veel is er ni te zeggen, want we weten nog ni veel...
De eerste onderzoeken: urine en stoelgang waren goed, daar is dus niks mis mee, dus werd het verder zoeken.
Vandaag ben ik in Lier geweest voor een lactose-onderzoek (dat ook al negatief was) en een uitgebreide bloedname om voedselallergieën op te sporen.  Daarvan weten we ten vroegste volgende week iets van uitslag.
De prik deed niks zeer, ons mama had toverzalf op mijn armen gesmeerd!
Els en Daan zijn meegeweest vandaag, en Els zei nog dat ik nu eigenlijk 6 BOB-sleutelhangers verdiend heb, ik heb 6 keer nuchter geblazen!!!  Welke papa's (of mama's) kunnen dit nazeggen????Tong uitsteken
Merci hè Daan voor het gezelschap, ge zijt mijne maat ze!!!
De oudjes hier denken dat er uit deze onderzoeken ook niks spectaculairs gaat komen, maar wie weet is het toch nog iets 'simpels' dat mij buikpijn bezorgt...

Voor de rest al heel veel leuke dingen gedaan ook: ik ben naar mijn eerste echte festival geweest, Sfinks, mega!!!  We zijn al met alle vriendjes naar Planckendael geweest, we zijn naar de supersnelle boten gaan kijken en ik heb al heel veel in den hof gespeeld!
En dit weekend gaan we met z'n allen naar de 'Dardennen' of zoiets Onbeslist
10 grote mensen en 12 minimensen!!!
Oh ja, met mijn buisjes is het ook toppie woppie, de dokter heeft ze vandaag eens nagekeken, ze zitten perfect en het zijn er blauwe!

Als er meer nieuws moest zijn, dan schrijf ik het hier weer neer!

Dikste cyberknuffel,

Amelie xxx

22:24 Gepost door Amelie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-07-09

Nieuws!

Live verslag van aan de côte de Vièrsel...
Deze namiddag had ons mama dus onze dokter aan de lijn, er is heel veel gezegd, ik zal het proberen een beteke samen te vatten!
De tumor is ongewijzigd tegenover de vorige keer en zit mooi netjes ingekapseld.  Hij is nu zo complex van structuur: er zitten zenuwbanen in verweven, bloedvaten, lymfekanalen, de hoofdslagader...  dat er zeker niet meer aan gesneden kan worden.  Nu, daar stonden we ook ni op te springen, veel te riskante boel.
Wat gaat er nu gebeuren??  Wel, via allerlei onderzoeken gaan ze proberen het één en ander uit te sluiten.  Via onze eigen kinderarts in Lier zullen er veel onderzoeken gebeuren, da's wel handig!  Eerst en vooral urine en stoelgang zullen grondig onder de loep genomen worden en aan de hand van de resultaten die daar uit komen wordt er verder gezocht.  Dus heel simpel gezegd gaan ze alles wat me ook maar een beetje last zou kunnen geven proberen uit te sluiten.
Mijn darmpjes willen ze heel goed nakijken en bekijken hoe die op vanalles reageren.  Het kan goed zijn dat de pijn door de tumor zelf veroorzaakt wordt, maar dat is het laatste dat ze gaan bekijken, eerst al de 'gewone' rest uitsluiten...
De cellekes in die bobbel zijn nog wel actief, maar houden zich voorlopig goe gedeisd, voor altijd, da kunnen ze ni zeggen, da zal de toekomst moeten uitwijzen.
Vooruitlopen op de andere onderzoeken die nog mogelijk zouden zijn doen we NIET, stap voor stap!!!
Nu donderdag gaat de dokter in Lier buiskes in mijn oren plaatsen zodat ik al wel van die vervelende oorontstekingen vanaf zou zijn.
Ons mama heeft eigenlijk een beteke haar buik vol van dokters en ziekenhuizen, maar tja, ik denk ni da ze een keuze heeft: IK WIL ECHT MINDER PIJN HEBBEN!!! 
Volgende week heeft onze papa ook verlof, dan zal ik die wel eens meepakken Lachen
Zo, en nu duik ik terug in ons zwembaddeke in den hof!!!

PLONS!

Amelie x

 

18:17 Gepost door Amelie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-07-09

Geen nieuws!

Echt ze, niks wisten ze te vertellen vandaag daar boven op de berg!
Ik zal eens zeggen wat er gebeurd is hè!
Deze morgen, kleddervroeg zijn we vertrokken naar Leuven.  Beetje file maar, dus we waren keurig op tijd!Knipogen
We waren nog maar te goei binnen of ze stonden daar al te springen om mij te prikken...  En deze keer deed het eigenlijk wel pijn!  Maar ik heb ni geweend ze, alleen hééééél vies gekeken!
Dan heb ik bij Pieter een Winnie the Pooh gekleurd en toen was de (assistent)dokter er al om mij te onderzoeken en was het ook tijd om naar de scan te vertrekken.  Zoals een echte kenner heb ik megastil gelegen zodat de scan in een wip klaar was.
Terug op dagzaal ben ik in de verf gevlogen en heb ik een mooie vis geschilderd tot de dokter kwam zeggen dat er vandaag niks ging gezegd worden en we al naar huis mochten.  Ondertussen was mijn vriendinneke Nora aangekomen en daar hebben we dan nog wa mee geretteketet.
Maar mijn humeur was echt beneden alle peil dus hup, snel terug richting huis!
Ik was zo brompot dat ik zelfs ni ben gaan sporten vanmiddag met mijn vrienden...

Wanneer gaan we dan wel iets weten????
Dinsdag gaan de dokters beraadslagen over mijn buikske en dan worden we opgebeld...  Dus geduld...

We houden jullie op de hoogte!

kusje,

Amelie

19:15 Gepost door Amelie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |